Tandtechnisch laboratorium

Tandheelkunde Venray werkt al jaren samen met een vast tandtechnisch laboratorium en daardoor is een efficiënte en persoonlijke behandeling mogelijk. Bovendien bereiken wij hierdoor veel betere eindresultaten. Zo houden we bij de vervaardiging van uw kunstgebit goed rekening met uw persoonlijke voorkeur en wensen en realiseren we een veel betere en optimale pasvorm.

Onze tandartspraktijk is de plek voor het vervaardigen, implanteren, vervangen of aanpassen van een kunstgebit of prothese. Wij zorgen ervoor dat uw kunstgebit lekker zit en dat u ermee kunt eten, praten en lachen. Hieronder leest u alles over kunstgebitten en protheses, de verschillende soorten en de kosten ervan. Graag informeren wij u over de opties die u heeft als het gaat om kunstgebitten en protheses. Hiervoor kunt u gebruik maken van ons geheel vrijblijvende gratis intake- of adviesgesprek.

Welke kunstgebitten en protheses zijn er?

We kennen diverse varianten van het kunstgebit, hieronder leggen we ze uit:

 • Een volledig kunstgebit:
  een volledig kunstgebit neemt de functies van uw eigen tanden en kiezen zo goed mogelijk over. Daarom passen we een volledig kunstgebit veelal toe wanneer uw eigen tanden en kiezen niet meer behouden kunnen worden. Tanden en kiezen zijn belangrijk bij het kauwen en het spreken. Ook voor uw uiterlijk is de eerste aanblik van uw tanden bij het spreken en lachen erg belangrijk. Een kunstgebit biedt in veel gevallen een vervanging van uw eigen tanden en kiezen.
 • Gedeeltelijk kunstgebit of partiële prothese:
  een partiële prothese (gedeeltelijk kunstgebit) zoals een frame prothese of kunsthars plaatje vervangt één of meerdere tanden of kiezen. Het biedt een alternatieve oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug of implantaat worden vervangen.
 • Klikgebit of klikprothese op implantaten:
  een traditioneel kunstgebit kan vervangen worden door het moderne klikgebit. Hierbij heeft u nooit onzekerheid bij het eten van hard voedsel en heeft u altijd een stralende lach met natuurlijke tanden. Het klikgebit is een kunstgebit dat vastzit in de kaak en uitermate geschikt is voor patiënten met een sterk geslonken kaak waar een gewone prothese onvoldoende houvast biedt. Het wordt vastgeklikt op implantaten die op voorhand in het kaakbot worden geplaatst. Hierdoor zit uw kunstgebit stevig vast in uw mond en hoeft u geen kleefpasta’s te gebruiken. U kunt het gebit dagelijks in- en uit ‘klikken’ om het te reinigen.
  Voor de bovenkaak bestaat ook de mogelijkheid uw klikgebit zonder verhemelteplaat te vervaardigen, waardoor u een vrij gehemelte houdt. Hierdoor behoudt u uw smaakgevoel maximaal. Door de lage kunststof randen is de gebitsprothese zeer compact. Dit geheel geeft deze gebitsprothese een zeer hoog comfort en is heel natuurlijk.
 • Andere varianten:
  er is ook een variant beschikbaar van een vast kunstgebit op implantaten dat niet uitneembaar is. Een niet uitneembaar kunstgebit  op implantaten komt het dichtst bij het gevoel van uw eigen tanden. De prothese biedt niet alleen optimaal houvast en zekerheid met het eten, praten en lachen, maar oogt als uw eigen gebit en geeft het gevoel als van uw eigen tanden en kiezen met behoud van uw smaak. Deze als all-on-4 of all-on-6 bekende behandelmethode wordt al jaren met veel succes toegepast en biedt veel voordelen.
  Voor meer informatie over alle behandelmogelijkheden neem gerust contact met ons op. Heeft u al een kunstgebit en interesse in een klikgebit op implantaten maak dan vrijblijvend een afspraak met ons.

Waarom is het zo belangrijk dat een kunstgebit goed past?

Wij schrikken er van hoeveel mensen in Nederland last hebben van een niet goed passend kunstgebit waardoor normaal eten, praten en lachen niet mogelijk is. Wij benadrukken dat dit NIET normaal is want in veel gevallen zijn de problemen prima te verhelpen. Met een goed gemaakt en passend kunstgebit is zorgeloos eten, praten en lachen vanzelfsprekend. Bovendien ziet u er weer tien jaar jonger uit, omdat een goed passend kunstgebit zorgt voor een voller aangezicht en dus een frisse en zelfverzekerde uitstraling. Indien blijkt dat een gewone volledige kunstgebit door retentieproblemen geen houvast biedt, is een klikgebit op implantaten een heel goed alternatief.

Onze behandelingen die u laten stralen

Tandheelkunde Venray biedt u reguliere mondzorg en uiteenlopende specialistische behandelingen aan zoals vullingen, wortelkanaalbehandelingen en periodieke controles, gebitsrenovatie, implantaten, gebitsprotheses, klikgebitten, kronen, vast gebit in 1 dag, bruggen en hoogstaande esthetische tandheelkunde.