Esthetische tandheelkunde

Wilt u graag een mooie en zelfverzekerde lach? Met onze esthetische tandheelkundige technieken geven wij u de stralende lach die u graag wilt. Dit is niet alleen goed voor uw uitstraling maar ook voor uw zelfvertrouwen en dat begrijpen wij heel goed!

 

Waarom esthetische tandheelkunde?

U kiest voor cosmetische tandheelkunde wanneer u esthetische imperfecties wilt verhelpen of wanneer u een mooier gebit of lach wilt.

Bijvoorbeeld:

 • De kleur van één of meerdere tanden is afwijkend (verkleuringen)
 • De stand van uw tanden is anders (schuin of scheve tanden, tussenruimten, verkeerde beet)
 • Er zijn gebitsproblemen (lelijke tanden of ontbrekende tanden)
 • Esthetische tandheelkunde is het verfraaien van het uiterlijk door het plaatsen van facings, bleken van tanden of vervangen van grijze vullingen door witte vullingen, maar ook het plaatsen van metaal vrije kroon- en brugwerk en porceleine vullingen zoals inlays, onlays en overlays.
 • Ook esthetische tandvleescorrecties zoals teruggetrokken tandvlees aan de voortanden of donkere kronenranden vallen onder de cosmetische tandheelkunde. Door micro-chirurgische technieken kunne deze problematieken esthetisch verfraaid worden.

Zoekt u naar de meest natuurlijke en duurzame oplossing voor uw gebitswensen, kies dan voor Tandheelkunde Venray want onze tandartspraktijk is de plek voor het krijgen van een stralende, mooie lach. Hieronder leest u alles over esthetische tandheelkunde, de mogelijkheden en de kosten. Graag informeren wij u over de opties die u heeft als het gaat om esthetische tandheelkunde. Hiervoor kunt u gebruik maken van ons geheel vrijblijvende gratis intake- of adviesgesprek.

 • Bleken:
  Soms zijn tanden door verkleuring donkerder geworden. Door het simpelweg bleken van deze tanden kan het uiterlijk vaak al erg verfraaid worden. Het bleken van tanden is niet schadelijk, mits dit op een verantwoorde wijze bij de tandarts gebeurt.Klik hier voor meer informatie.
 • Facings
  Verkleurde, beschadigde, enigszins scheefstaande tanden of kieren tussen tanden kunnen op eenvoudige wijze met behulp van porseleinen facings duurzaam worden hersteld. Bij deze techniek wordt een uiterst dun laagje van de voorzijde van de tand geslepen waarna er een porseleinen schildje op kan worden geplakt. 

  De gewenste vorm en kleur worden door uzelf met de in onze praktijk aanwezige porseleintechnieker besproken waardoor een optimaal resultaat bereikt kan worden. 

  Vaak kan er ook gewerkt worden met composiet-facings: met een dun laagje wit vulmateriaal kan er direct een laagje op de tand worden aangebracht. Met u zal van tevoren besproken worden welke methode het beste voor u is.

 • Vervangen van verkleurde en grijze vullingen
  In de loop der jaren kunnen vullingen verkleuren, of kunnen grijze vullingen de kiezen grijs verkleuren. Dit kan het uiterlijk van het gebit verstoren. Door deze vullingen te vervangen voor witte vullingen of porseleinen vullingen, krijgt uw gebit weer een frisse uitstraling.

Onze behandelingen die u laten stralen

Tandheelkunde Venray biedt u reguliere mondzorg en uiteenlopende specialistische behandelingen aan zoals vullingen, wortelkanaalbehandelingen en periodieke controles, gebitsrenovatie, implantaten, gebitsprotheses, klikgebitten, kronen, vast gebit in 1 dag, bruggen en hoogstaande esthetische tandheelkunde.